LA PLUJA ÀCIDA.

Aquesta pol·lució prové principalment dels combustibles que cremen els vehicles, les calefaccions de les cases, les fàbriques i les centrals energètiques. Determinades substàncies contaminants, com el diòxid de sofre i els òxids de nitrogen, es combinen amb la humitat de l'atmosfera i formen àcids que cauen amb la pluja. Aquesta pluja contaminada amenaça la salut de les persones, destrueix la vida dels estanys, llacs i rius, perjudica els arbres i en causa la mort, i afecta els edificis.
L'EFECTE HIVERNACLE.

És un fenomen natural que permet que la Terra tingui una temperatura idònia per a la vida: l'energia del Sol travessa l'atmosfera i escalfa la Terra, però alguns gasos de l'atmosfera (CO2 i vapor d'aigua)impedeixen que la radiació procedent de la Terra escapi a l'espai. Gràcies a aquest fenomen, l'escalfor queda retinguda a l'atmosfera i el planeta manté constant la seva temperatura global.
AFEBLIMENT DE LA CAPA D'OZÓ.

Aquest fet incrementaria molt la quantitat de radiació ultraviolada que arriba a la Terra i patiríem els efectes següents:
- Danys en els ulls de les persones i dels animals. Augmentarien els problemes de cataractes i de ceguesa.
- Alteracions en el sistema immunològic que ens farien més vulnerables als bacteris i virus.
- Augment dels càncers de pell i de les dermatosis al·lèrgiques.
- Augment del risc de cremades greus per exposició al Sol.
- Es produirien més casos de malalties infeccioses.
- Es farien malbé molts material de construcció que es troben a l'aire lliure.
- Les plantes reduirien el seu creixement. Baixaria el rendiment dels conreus.
- La radiació ultraviolada afectaria la vida submarina i provocaria danys fins a 20 metres de profunditat.
- Es reduiria el rendiment de la indústria pesquera.
- El fitoplancton marí disminuiria dràsticament i tot el diòxid de carboni que absorbeix quedaria lliure en l'atmosfera. L'augment de CO2 incrementaria l'efecte hivernacle i es podria produir un escalfament global del planeta, provocant un canvi climàtic que posaria la vida en perill.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada